.

Tre upplevelser 2014 som satt intryck i mig.

Publicerad 2014-12-31 16:13:00 i Allmänt,

Det har gått drygt två år sedan jag skrev här senast. Bloggen har fått vila i inväntan på inspiration och något som jag vill skriva om. Nu har jag kommit att tänka på tre upplevelser från 2014 som jag vill dela, tre upplevelser under året som satt spår i mig på olika sätt.
 
Den första upplevelsen var när jag besökte min syster Anna i England i januari och vi såg Disney-filmen Frozen för första gången. Jag hade i princip inga förväntningar alls efter att ha sett den i mina ögon ganska tråkiga trailern på Kalle Ankas julafton några veckor tidigare. Men jag blev tagen. Jag har svårt att riktigt sätta ord på vad det var, flera av sångerna talade till mig men kanske framförallt budskapet. Att den is och kyla som rädslan kan skapa inom en genom kärlek kan tina upp. Bara några veckor efter att jag sett filmen höll jag en övningspredikan på teologiska högskolan baserad på filmens budskap och ett bibelord från Höga visan 8:6-7.
 
Den andra upplevelsen jag tänkte dela med mig av var de fem veckor i juni och juli då jag arbetade i hemtjänsten i närheten av familjens sommarhus i nordvästra Skåne. För det första var det skönt bara att få byta miljö och att få göra något annat som kontrast till mina studier. Men framförallt så var det ett arbete som kändes så meningsfullt, jag fick vara till nytta och betyda något för andra människor. Egentligen var det ingen ny erfarenhet att jag trivs bra i mötet med äldre människor, men det blev en påminnelse.
 
Den tredje och sista upplevelsen från det gångna året var då jag, mycket som en chansning, kom över en billig biljett till musikalen Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. Min biljett kostade bara 75 kronor och jag skulle ha delvis skymd sikt, jag hoppades att få se något av föreställningen men tänkte att jag i annat fall fick gå ut eller bara lyssna på musiken. Men tack vare att en något bättre plats i min närhet blev ledig så fick jag en sittplats där jag såg i princip hela scenen. Och från det att föreställningen började och ungefär en halvtimme framåt satt jag i något slags lyckorus över att få höra sångerna och leva mig in i berättelsen. Enligt min mening är den där musikalen helt fantastisk och den visar på många delar av vad det är att vara människa och även frågorna kring Guds existens.
 
De två musikaliska upplevelserna under detta år har präglat mitt musiklyssnande. Under våren var det mycket musik från Frozen som gällde och under hösten Kristina från Duvemåla. Jag fascineras över hur två musikaler så mycket kan gripa tag och bli som något slags "soundtrack" till mitt år 2014. Nu är det dags att sluta skriva och välja ut klänning för nyårsfesten. Men först vill jag passa på att önska er som läser ett riktigt Gott Nytt år 2015! Hoppas att ert år får fyllas av fina upplevelser i olika former.
 
Allt gott! /Josefine

Om

Min profilbild

Josefine

Jag är en reflekterande person som uppskattar promenader i naturen, att lyssna på musik och att vara med vänner. Under våren 2015 kommer jag bo åter i Linköping och läsa färdigt lärarprogrammet där. Jag drömmer om att få arbeta med människor på ett eller annat sätt. Och att vandra med Gud.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela