.

1 november

Publicerad 2015-11-01 16:53:00 i Allmänt,

 
 
Idag är det den första november vilket innebär att vi är ungefär halvvägs in i hösten. November tenderar att ses som en grå månad, ofta kanske lite smådeppig. Det gäller att ta vara på de vackra höstfärger som fortfarande lyser upp. Och att försöka hitta små ljuspunkter når det blir mörkare och mörkare. Kanske kan mörkret bidra till ett lite lugnare tempo?
 
Imorgon är det tolv veckor sedan jag började jobba som gymnasielärare. Tiden går fort! Mycket av min tid just nu ägnas åt rättning av elevtexter. Det tar verkligen sin tid... Inom några veckor hoppas jag tagit mig igenom rättningshögen.
 
De senaste höstdagarna har spenderats nere i nordvästa Skåne i familjens sommarhus. Fina dagar (trots en hel del rättande). Härligt att få andas in havsluft och att få umgås med familjen. Att få träffa M och pojkarna var också en klar höjdpunkt!
 
Nu sitter den stockhoms-boende delen av familjen här i bilen mot Stockholm. Förhoppningsvis kommer vi att kunna få med oss lugnet och den klara höstluften med oss hem - så att det kan ge ny kraft att möta novembermörker och rättningar.
 
Önskar er en november fylld med tända ljus, lugn och promenader ute under dagarnas ljusa timmar!
 
/J
 
 
P.s. På bilden nedan syns några tappra morgonbadare som inte är avskräckta av att det är 1 november d.s.
 
 

Om

Min profilbild

Josefine

Jag är en reflekterande person som uppskattar promenader i naturen, att lyssna på musik och att vara med vänner. Under våren 2015 kommer jag bo åter i Linköping och läsa färdigt lärarprogrammet där. Jag drömmer om att få arbeta med människor på ett eller annat sätt. Och att vandra med Gud.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela