.

Sommarkyrkan 2015

Publicerad 2015-07-27 17:25:50 i Allmänt,

Den senaste månaden har jag haft förmånen att ingå i sommarteamet i Djurgårdskyrkan. Tillsammans med sex andra personer (plus två präster och en organist) har jag varit med och ansvarat för en caféverksamhet under denna tid med öppet sex dagar i veckan. Utöver denna caféverksamhet har vi även dagligen haft hand om andakter eller gudstjänster. På så vis har det verkligen varit en sommarkyrka i ordets sanna bemärkelse.

Det har varit fyra fina veckor. God arbetsgemenskap och fina möten. Ibland har det blivit lite knaggligt i relationerna mellan oss i teamet, men vi har uppmanats av vår arbetsledare att ta tag i konflikter så fort de uppstår. Och genom att göra så har saker kunnat pratats igenom. Jag upplever att jag lärt mig mycket om mig själv i mötet med mina kollegor. 

Att få vara del i ett sammanhang inom Svenska Kyrkan har också varit fint. Det har varit vackert att få se saker mer från insidan. Och jag har haft förmånen att få vara med och leda liturgin i en veckomässa och en högmässa samt att predika vid en högmässa.

Min arbetsplats: 

Idag är det två veckor till jag börjar jobba som gymnasielärare. Men innan dess ska njuta av Skånesommar och en tripp till Oslo för bröllopsglädje.

Fortsatt trevlig sommar önskar jag er!
 
/Josefine

Om

Min profilbild

Josefine

Jag är en reflekterande person som uppskattar promenader i naturen, att lyssna på musik och att vara med vänner. Under våren 2015 kommer jag bo åter i Linköping och läsa färdigt lärarprogrammet där. Jag drömmer om att få arbeta med människor på ett eller annat sätt. Och att vandra med Gud.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela