.

Landningslängtan

Publicerad 2016-08-15 19:19:40 i Allmänt,

Just nu längtar jag efter att komma i ordning, att få landa i en vardag med vardagslunk. Mer konkret innebär det att packa upp allt och flytta in "på riktigt" i nya lägenheten tillsammans med A. Att få förvandla kaoset av flyttlådor och målarfärg till ett hem. Och att äntligen få ha ett eget boende igen efter några månaders paus.

Idag har jag jobbat första dagen på ny skola. Också där längtar jag till när jag kan landa. När jag inte bara känner mig "ny" utan hittar på skolan och känner igen personalen. Sen är det den där skräckblandade förtjusningen i att börja om med nya elever, ännu ett läsår: Hur ska detta gå? Har jag något att lära ut? Kan jag detta? Jag vet att det gick förra året och tror därför att det kommer gå även i år, men det är inte utan att jag är lite nervös. Typ 200 nya ansikten att möta och lära känna de kommande två veckorna. Det är inte alla yrkesgrupper som gör det. Men det är väl det som är spännande också. Just nu är mycket detta kommande läsår ett blankt blad, men sakta men säkert kommer det att fyllas. Med färger och former, med människomöten som både kommer vara stimulerande och frustrerande, med lektioner och texter och utveckling. Och med så mycket mer. Och jag kommer få vara en del i det. Det är fint.

/J

 

Om

Min profilbild

Josefine

Jag är en reflekterande person som uppskattar promenader i naturen, att lyssna på musik och att vara med vänner. Under våren 2015 kommer jag bo åter i Linköping och läsa färdigt lärarprogrammet där. Jag drömmer om att få arbeta med människor på ett eller annat sätt. Och att vandra med Gud.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela